- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza de vaci este pentru multi dintre noi desertul copilariei la tara. Merita sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 1 lingurita sare
- 100 ml apa
- 1 lingura ulie
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr branza de vaci
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 1 lingura gris
- 2 linguri smantana
- 100 gr stafide
- 200 gr zahar
- sare
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 50 gr margarina pentru stropit
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe planseta, se face o adancitura in mijloc, in care se pun sarea, apa si uleiul. Se face un aluat potrivit si se framanta bine.
- Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu galbenusurile si celelalte ingrediente, se amesteca foarte bine si se incorporeaza albusurile batute spuma.
- Se intinde foaia de aluat, se stropeste cu margarina topita si se umple cu branza. Se ruleaza foaia si se pune in tava tapetata. Se taie bucati cu un cutit uns in grasime si se stropeste cu margarina. Se coace la foc moderat, timp de 40 de minute.