Placinta cu piersici- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta placinta cu piersici este atat de buna, incat va va cuceri pe loc. Aroma ei inconfundabila o va situa in topul preferintelor dvs.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 1 ou
    • 5 piersici curatate si feliate
    • 2 linuri suc de lamaie
    • 10g0 gr faina alba
    • 200 gr zahar tos alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 1/4 lingurita nucsoara macinata
    • 1/4 lingurita sare
    • 2 linguri unt

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul, intindeti-l putin cu sucitorul, apoi tapetati cu el o tava de tarta, ungand-o cu oul batut. Oul va ajuta aluatul sa se mentina umed si sa nu se usuce.
  2. Puneti piersicile taiate intr-un castron mare si presarati-le cu suc de lamaie, amestecandu-le usor. Intr-un alt castron amestecati faina, zaharul, scortisoara, nucsoara si sarea, si dupa ce s-au amestecat bine puneti-le peste piersici, agitand castronul ca sa se amesteca bine. Turnati amestecul in tava peste foaie si stropiti cu unt topit. Acoperiti placinta cu o alta foaie de foitaj, apasand marginile ca sa se sigileze. Ungeti cu ou batuta aluatul de deasupra si taiati cu un cutit cateva linii ca sa iasa aburul ce se va forma in cuptor.
  3. Introduceti tava in cuptor 10 minute la foc mare, apoi micsorati flacara si mai lasati 30-35 de minute, pana cand se rumeneste deasupra si incepe sa iasa sirop prin fantele decupate. Daca vedeti ca crusta incepe sa se arda acoperiti placinta cu o folie de aluminiu.
  4. Cand placinta este gata scoateti tava din cuptor  si lasati sa se raceasca inainte de o portiona si servi.

Recomandari

Placinte