- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu mere si ciocolata este un desert pe care cei dragi il vor savura cu placere maxima.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg mere fara coaja
- 2 plicuri praf de copt
- 70 gr nuci
- 600 gr faina alba
- 50 gr stafide
- 400 ml ulei
- 400 gr zahar
- 6 bucati oua
- 100 gr unt pentru tava
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr zahar pudra
- 200 gr unt
- 120 gr marmelada
- 40 gr cacao
- 2 linguri rom
- 2 bucati galbenusuri
PENTRU DECOR:
- 100 gr glazura de ciocolata
- 100 gr nuci
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare se e rad merele, apoi se adauga nucile tocate, stafidele, zaharul, ouale si uleiul si se amesteca bine. La sfarsit, se incorporeaza faina si praful de copt.
- Se unge o tava mare cu grasime, se presara faina si se toarna aluatul. Se pune in cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se bate untul cu zaharul, spuma, dupa care se incorporeaza galbenusurile, apoi se adauga cacaua si romul.
- Se rastoarna pe o plansa aluatul racit si se taie transversal in doua parti. Partea de de jos se unge cu marmelada, partea de sus se acopera cu crema, dupa care se lipesc cele doua parti. Se acopera la suprafata cu glazura de ciocolata si se lasa la racit. Se taie felii si se decoreaza cu smantana si miez de nuca.