- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta taraneasca cu mere si branza este o placinta gustoasa si aromata care ne aduce tuturor aminte de copilaria la tara.
Ingrediente
- 2 mere
- 2 linguri cu zahar
- 1 kg branza (in amestec dulce si sarata)
- 1 kg faina
- 200 ml lapte
- 1 nuca de drojdie
- sare
- 4 oua
- 4 linguri cu unt
- zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Cerneti faina, adaugati drojdia in care ati pus zahar si 1/2 lingurita de sare, turnati incet laptele cald si framantati un aluat ferm.I ntindeti aluatul, il acoperiti cu 2 linguri de unt topit (sau osanza proaspata), framantati din nou cel putin 5 minute.
- Intindeti foaie, impaturiti, intindeti cu melesteul cat rezista aluatul (presarati faina pe planseta pe care lucrati), impaturiti iar, intindeti foaie mare si impaturiti din nou. Ungeti aluatul cu 1 lingura de unt cald, impaturiti si intindeti foaie subtire.
- Taiati aluatul in patru bucati egale pe care intindeti un amestec de branza, oua, putin praf de copt, sare, vanilie sau razatura de lamaie si cuburi mici de mere fara coaja. Rulati aluatul si asezati-l intr-o tava unsa cu unt. Coaceti la foc potrivit 3/4 ora, scoateti cand s-a rumenit si o raciti in tava 30 minute.
- Taiati bucati mari si o serviti mesenilor calduta.