Placinta cu mere din aluat frantuzesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu mere din aluat frantuzesc este foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 250 gr unt
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita otet
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg mere
    • 50 gr unt
    • 200 gr zahar
    • vanilie
    • scortisoara

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate, apoi se pastreaza la rece.
  2. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine sucul de fructe.
  3. Se intinde foaia de aluat de 1 cm grosime si se imparte in doua. Se coc cele 2 foi pe fundul tavii, timp de 35 de minute. Cand sunt coapte, foile se lasa sa se raceasca si se pune intre ele umplutura de mere. Se pudreaza cu zahar si se taie in patrate.

Recomandari

Placinte