- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu carne si ciuperci daca o veti prepara, puteti pentru mai mult gust, sa o serviti cu o salata de cruditati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 ml ulei
- 200 ml iaurt natur
- 2 linguri ulei
- 300 gr faina alba
- 1 plic praf de copt
- sare
- seminte de chimen
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr piept de pui tocat
- verdeata
- 1 lingurita sare
- 100 gr ciuperci
- 2 cepe
- 2 oua
PENTRU TAVA:
PENTRU UNS:
- 1 lingura apa
- 1 galbenus de ou
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de fiebere 20 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pentru aluat, se amesteca intr-un castron iaurtul cu uleiul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, semintele de chimen si sare. Se framanta bine, apoi din aluat se intind doua foi subtiri.
- Pentru umplutura, se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga carnea , se caleste, apoi se presara sare si se adauga ciupercile atiate marunt. Se lasa 10 minute pe foc si, apoi se ia de pe foc si se aduaga verdeata tocate, ouale crude si se amesteca bine.
- In tava unsa cu ulei se asaz aprima foaie, se repartizeaza umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se taie aluatul fasii si se modeleaza, apoi se unge placinta cu galbenus de ou batut cu putina apa.
- Se coace placinta 40 de minute, la foc moderat, apoi se lasa sa se raceasca in tava.