- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu carne si legume este o placinta aperitiv pe care o puteti consuma calda sau rece, si pe acre o puteti face intr-o tava mare sau mai mici.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 60 gr unt
- 1 lingurita sare
- 250 gr faina
- 60 ml apa
- praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr carne tocata de porc
- 1 morcov
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingurita seminte de susan
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina cu praful de copt si se amesteca cu untul taiat bucatele si sarea, pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga treptat cate putna apa si se framanta pana aluatul capata o consistenta omogena si eslastica. Se impacheteaza aluatul intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru o ora.
- Intre timp, se toaca ceapa si se caleste impreuna cu legumele taiate cubulete pana se inmoaie, se adauga apoi carnea tocata, sare, piper, dupa gust, si se caleste pana scade zeama lasata de carne si de legume.
- Se imparte aluatul in 8 parti egale, se intinde fiecare bucata de aluat in forma rotunda, pe care se asaza umplutura de carne cu legume. Se pliaza in doua si se sigileaza marginile, apasand cu degetele.
- Placintele se ung cu ou batut, se presara seminte de in si se coc 30 de minute, la foc moderat.