- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu branza de vaci este o placinta desert pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg branza de vaci bine scursa
- 10 oua intregi
- sare
- 500 ml lapte
- 1 kg de faina
- coaja de lamaie
- 150 ml smantana
- 2 linguri cu untura
- 2 linguri cu zahar tos
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 persoane
- Cerni faina, pui o lingurita cu sare, framanti aluatul cu lapte cald si un ou intreg. Intinzi aluatul in foaie, ungi cu o lingura cu untura, impaturesti si il lasi in congelator o ora.
- Scoti aluatul, framanti 10 minute, impaturesti din nou aluatul, treci cu sucitorul de cateva ori peste el, ungi cu restul de untura si il lasi la rece inca o ora.
- Imparti aluatul in patru parti: folosesti doua foi pentru placinta cu branza si celelalte foi pentru varzare sau placinta cu praz.
- Ungi cu untura o tava mare, asezi o foaie de aluat, acoperi cu branza amestecata cu 9 oua, coaja de lamaie si sare, pe care le-ai omogenizat. Pui foaia de aluat ramasa deasupra, coci placinta 45 de minute la foc potrivit. Scoti tava cand placinta este rumena si o servesti calduta, presarata cu zahar, cu vin indulcit.