Placinta cu branza de vaci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu branza de vaci este o placinta desert pe care il puteti servi atat cald cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg branza de vaci bine scursa
    • 10 oua intregi
    • sare
    • 500 ml lapte
    • 1 kg de faina
    • coaja de lamaie
    • 150 ml smantana
    • 2 linguri cu untura
    • 2 linguri cu zahar tos

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 persoane

  1. Cerni faina, pui o lingurita cu sare, framanti aluatul cu lapte cald si un ou intreg. Intinzi aluatul in foaie, ungi cu o lingura cu untura, impaturesti si il lasi in congelator o ora.
  2. Scoti aluatul, framanti 10 minute, impaturesti din nou aluatul, treci cu sucitorul de cateva ori peste el, ungi cu restul de untura si il lasi la rece inca o ora.
  3. Imparti aluatul in patru parti: folosesti doua foi pentru placinta cu branza si celelalte foi pentru varzare sau placinta cu praz.
  4. Ungi cu untura o tava mare, asezi o foaie de aluat, acoperi cu branza amestecata cu 9 oua, coaja de lamaie si sare, pe care le-ai omogenizat. Pui foaia de aluat ramasa deasupra, coci placinta  45 de minute la foc potrivit. Scoti tava cand placinta este rumena si o servesti calduta, presarata cu zahar, cu vin indulcit.

Recomandari

Placinte