- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ciuperci este o placinta aperitv gustoasa si satioasa, perfecta in zielle de post.
Ingrediente
PENTRU ALUAT
- 500 gr faina
- 175 ml ulei
- 350 ml apa minerala
- 1 lingura cu zahar
- drojdie de bere cat o nuca
- 1/2 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr ciuperci
- 2 cepe
- sare
- piper macinat
- 1 lingura cu bulion de rosii
- marar uscat faramitat
- 3 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se face un aluat din ulei si apa minerala amestecate omogen intr-o oala mai mica, drojdia de bere frecata pana devine lichida cu o lingura cu zahar, sare si faina turnata in ploaie si incorporata folosind o lingura de lemn, avand grija ca aluatul sa fie molicel
- Se lasa aluatul la dospit 1/2 ora, timp in care se pregateste umplutura: se spala ciupercile trecand cu mana usor peste lamele, se spala coditele, se toaca (palaria si coditele) in felii nu prea subtiri si se pun sa se caleasca impreuna cu cepele tocate. Se trage vasul de pe foc cand amestecul nu mai are zeama, se lasa sa se raceasca apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si marar.
- Se imparte aluatul in 4 bucati, se intind foi, se umple fiecare foaie si se ruleaza. Se coc in tava neunsa la foc potrivit 1/2 ora. Placinta este buna si calda si rece.