- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de spanac cu urda si marar este o placinta aperitiv delicioasa care cu siguranta ii va face si pe cei mai mofturosi si certati cu spanacul sa o savureze.Poate fi servita si drept garnituraalaturi de o friptura, sau de peste.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 ml apa
- 100 gr margarina
- 350 gr faina alba
- 1 lingura otet
- 2 galbenusuri
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr urda
- 1 kg spanac proaspat
- 1 legatura marar
- 2 oua
- 50 gr smantana
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se cerne faina intr-un vas, apoi se adauga apa amestecata cu otetul, margarina topita si galbenusurile batute. Se adauga putina sare si se framanata pana se obtine un aluat neted si elastic. Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se baga la frigider pentru 2 ore.
- Pentru prepararea umpluturii se curata spanacul de codite, se spala cu multa apa rece. Se pune un vas cu apa pe foc in care se opareste spanacul curatat, apoi se lasa sa se scurga de apa si sa se raceasca.
- Se toaca mararul, se bat ouale ca pentru ampleta apoi se amesteca cu spanacul. Se omogenizeaza compozitia, se adauga urda si putina sare. Se omogenizeaza iar compozitia si se lasa deoparte pana se intind foile.
- Din aluatul tinut la frigider se intind 2 foi potrivit de groase. Se tapeteaza tava de placinta cu margarina si faina apoi se intinde peste o foaie de aluat. Se toarna umplutura si se acopera totul cu cea de a doua foaie. Din loc in loc se inteapa foaia de deasupra cu furculita pentru a permite aburului sa iasa.
- Se baga tava in cuptorul incins si se coace timp de 30 de minute, la foc moderat.
- Placinta se poate servi atat fierbine, abia scoasa din cuptor cat si rece, a doua zi.