Placinta de mere cu afine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta de mere cu afine este desertul perfect pentru a petrece un sfarsit de saptamana alaturi de cei dragi.Datorita gustului delicios laudele nu vor intarzia sa apara.Afinele pot fi inlocuite si cu alte fructe de padure.

Ingrediente

    • 450 gr aluat foietaj
    • 100 gr zahar pudra
    • coaja si sucul de la o lamaie
    • 550 gr mere rosii (4 bucati)
    • 25 gr unt
    • 1/2 lingurita praf de scortisoara
    • 150 gr afine
    • 1 galbenus de ou

Instructiuni de preparare

  1. Aluatul de foietaj se desface pe o planseta si cu ajutorul unui facalet se intinde putin. Se decupeaza din el o foaie cat fundul tavii in care se va coace placinta.
  2. Intr-un castron se amesteca zaharul cu  coaja si sucul de lamaie si se amesteca pana cand zaharul se dizolva si se obtine un sirop.
  3. Merele se curata de coaja si se samburi, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete mici sau se dau pe razatoarea mare.Se pune o tigaie pe foc in care se pune untul la topit si se calesc merele amestecate su scortisoara. Se lasa sa se caleasca la foc mediu tip de 5-6 minute, apoi se adauga afinele si se lasa sa se raceasca.
  4. Amestecul de mere cu afine se pune peste aluatul de foietaj pus intr-o tava unsa cu ulei, si intepat din loc in loc cu furculita. Se niveleaza umplutura astfel incat sa fie intinsa peste toata suprafata foietajului.S e acopera placinta cu o alta foaie de foietal, astfel incat sa fie acoperita integral. Se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a permite aburului sa iasa si se unge cu galbenus de ou batut.
  5. Se baga placinta in cuptorul incins si se coace timp de 30-35 de minute la foc moderat. Cand foietajul se rumeneste, placinta se scoate din cuptor se stropeste cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi feliata si servita.

Recomandari

Placinte