- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cine nu cunoaste aroma inconfundabila a placintei cu mere!Si daca stam sa ne gandim nu esre chiar atat de greu sa o preparam la noi acasa mai ales ca nu avem nevoie de multe ingrediente!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 225 gr faina alba
- 140 gr unt sau margarina
- 3 lingurite de zahar pudra
- 2 linguri de apa rece amestecata cu 1 lingura suc de lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU GLAZURA:
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se ametsteca faina cu utul moale si se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga amestecul de apa cu suc de lamaie si se framata pana cand aluatul capata o consistenta potrivita si poate fi intins usor.
- Se unge o tava de placinta cu unt si se imbraca cu o foaie din aluatul preparat, astfel incat aluatul sa cada peste marginile tavii. Se baga tava in cuptorul incins si se coace la foc moderat timp de 7-10 minute.
- Merele se curata de coaja si seminte, se spala sub jet de apa rece, apoi se dau pe razatoarea mare. Se lasa in sita sa se scurga sucul, iar cand aluatul este copt se intinde umplutura peste aluat, se niveleaza pe toata suprafata si se pudraza cu zahar.
- Se acopera umplutura cu aluatul lasat peste marginile tavii, se unge cu oul batut si se baga la cuptor pentru 30 de minute,
- Placinta cand este rumenita, se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste complet, apoi poate fi feliata si servita.