Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mirosul imbietor de placinta calda cu urda face parte din amintirile copilariei fiecaruia dintre noi. Fie ea crocanta si cu multe foi, sau insotitoarea calda, aurie si pufoasa a canii cu iaurt, ramane deliciul rustic care niciodata nu poate fi refuzat...

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 125 ml apa
    • 500 gr faina
    • 1 lingura ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 600 gr urda
    • 3 oua
    • 50 gr unt
    • 150 gr smantana
    • putin marar verde tocat fin
    • sare


Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat cerni faina intr-un castron, apoi o amesteci cu apa calduta in care ai pus uleiul si putina sare. Framanti bine aluatul, iar dupa ce incorporeaza toata faina, scoti aluatul din castron si il framanti pe o planseta. Dupa ce aluatul nu se mai lipeste de maini il acoperi cu o cratita fierbinte timp de 15 minute, apoi din el intinzi 6 foi subtiri.
  2. Pentru umplutura, amesteci intr-un castron incapator urda cu ouale, smantana, marar si putina sare.
  3. Intr-o tava pui 3 foi unse fiecare cu unt, iar peste torni compozitia de urda. Acoperi cu celelalte 3 foi unse si ele cu unt, iar tava o dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
  4. Cand placinta este rumenita se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, abia apoi poate fi feliata si servita.

Recomandari

Placinte