- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca credeati ca din peste nu se poate prepara si o placinta... va inselati.Va oferim o delicioasa reteta de placinta din peste care poate fi o gustare de dupa masa delicioasa.
Ingrediente
- 1 kg peste fiert
- 1 ceapa
- 4 oua
- 200 gr unt
- 250 ml lapte
- 200 gr faina
PENTRU PIURE:
- 1 kg cartofi
- 150 gr unt
- 125 ml lapte
- sare
Instructiuni de preparare
- Fierbi ouale, iar cepa o tai marunt, apoi o calesti in putin ulei. Intr-o caticioara topesti untul la foc mic, apoi adaugi faina si laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, aluatul trebuind la final, sa aibe consistenta unui sos mai gros.
- Intr-o forma termorezistenta, asezi cate un strat de peste, oul taiat felii , ceapa calita, iar peste toate torni sosul alb si piureul. Bagi tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos, apoi o lasi sa se racoreasca si se poate felia si servi.