Placinta de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca credeati ca din peste nu se poate prepara si o placinta... va inselati.Va oferim o delicioasa reteta de placinta din peste care poate fi o gustare de dupa masa delicioasa.

Ingrediente

    • 1 kg peste fiert
    • 1 ceapa
    • 4 oua
    • 200 gr unt
    • 250 ml lapte
    • 200 gr faina

    PENTRU PIURE:

    • 1 kg cartofi
    • 150 gr unt
    • 125 ml lapte
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbi ouale, iar cepa o tai marunt, apoi o calesti in putin ulei. Intr-o caticioara topesti untul la foc mic, apoi adaugi faina si laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase, aluatul trebuind la final, sa aibe consistenta unui sos mai gros.
  2. Intr-o forma termorezistenta, asezi cate un strat de peste, oul taiat felii , ceapa calita, iar peste toate torni sosul alb si piureul. Bagi tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos, apoi o lasi sa se racoreasca si se poate felia si servi.

Recomandari

Placinte