- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ciuperci si praz este o placinta aperitiv pe care o puteti consuma atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 1 pachet de foi de placinta
- 500 gr ciuperci
- 4 fire de praz
- 2 linguri cu smantana
- 3 linguri cu unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti ciupercile, le speli, le tai felii si le sarezi usor, apoi le calesti intr-o lingura de unt. Cureti prazul, alegi partea alba, tai rondele de 1/2 cm, calesti cu o lingura de unt. Lasi 10 minute, apoi rastorni peste ciuperci si mai lasi sa fiarba impreuna 5 minute, adaugand sare si piper, dupa gust.
- Ungi cu untul ramas tava de placinta, intinzi doua foi, pui un rand de umplutura si acoperi cu alte foi. Asezi alt rand de ciuperci si praz, apoi alte foi. Cand ai terminat tot materialul, dai fata placintei cu smantana, pe care o intinzi cu lama cutitului pe toata suprafata aluatului.
- Coci placinta la foc potrivit 30 de minute. Tai felii mari cat este calda, servesti cu vin alb, demisec.