- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta creata este o placinta rapida si gustoasa, pe care o puteti prepara cu multe feluri de umpluturi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 lingura de drojdie
- 500 gr faina
- apa calda
- sare
- 3-4 linguri cu ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza framantata sau telemea data pe razatoare
- 3 oua
- 200 ml lapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Framantati un aluat simplu de paine din: faina proaspat cernuta, 1 lingura cu drojdie inmuiata cu sare, apa calda si ulei pus cate putin. Dupa 15 minute de framantat, lasati aluatul sa dospeasca 1/4 ora si intindeti 4-5 foi subtiri.
- Ungeti cu ulei o tava, puneti prima foaie, presarati pe ea branza framantata.
- Strangeti foaia ca sa incapa pe jumatate de forma. intindeti alta foaie, presarati branza, strangeti-o armonica si asezati-o in tava. Procedati la fel cu foile ramase pana cand le terminati si folositi toata branza.
- Puneti foile unele peste altele, asezati forma in cuptorul cald pentru 20 minute.
- Bateti ouale ca pentru omleta, subtiati cu lapte, sarati putin amestecul si turnati peste placinta. Cand turnati laptele incercati s-o faceti in asa fel ca sa acopere toata placinta. Puneti forma in cuptor la foc moderat inca 20 minute.
- Taiati placinta cand s-a racit putin, serviti cu bere sau cu vin alb.