Poale-n brau pe vatra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Poale-n brau pe vatra este prajitura bunicii care va va aduce aminte cu drag de perioada copilariei.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 200 ml lapte dulce
    • 1 lingura cu unt
    • drojdie de bere
    • sare
    • 1 lingura cu zahar
    • 300 gr branza de vaci
    • 100 gr branza de oi sau de burduf
    • 3 oua
    • 150 gr smantana
    • coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cerni faina si framanti aluatul cu laptele incalzit, in care ai pus: sare, drojdie de bere frecata cu zahar si putina coaja rasa de lamaie. Cand aluatul se desprinde de pe mana, adaugi 1 lingura de unt, framanti pana incorporezi grasimea, lasi la dospit o ora.
  2. Faci umplutura din branza in amestec, oua si coaja rasa de lamaie. intinzi aluatul pe planseu, imparti in 6 bile egale, treci cu sucitorul peste fiecare bucata, faci foi rotunde si le umpli cu branza. Apesi puternic locul unde se intalnesc colturile aluatului.
  3. Asezi placintele in cuptorul de caramida in care coci paine, pe vatra maturata si presarata cu malai.
  4. Cand s-au rumenit le scoti, le ungi cu smantana si le asezi in lighenasul in care ai framantat. Acoperi cu prosop curat 30 de minute, apoi le servesti placinta calda, rupta bucati, alaturi de un pahar cu vin alb, usor dulce, sau cu must.

Recomandari

Placinte