- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Poale-n brau cu branza sunt acele placinte aromate si foarte gustoase, care ne aduc cu siguranta aminte de perioada copilariei.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg de faina
- sare
- 500 ml lapte sau apa minerala
- drojdie de bere
- zahar
- 2-3 linguri cu ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg branza in amestec (branza de burduf sau de oi, framantata si urda sau branza de vaci)
- 4 oua
- coaja de lamaie
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt.
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cerni faina intr-un lighenas smaltuit, pui 1 lingurita de sare,apoi framanti un aluat potrivit, adaugand laptele caldut sau apa minerala calda, in care ai turnat drojdia de bere frecata cu zahar, si putin ulei.
- Lasi aluatul la dospit 1 ora, timp in care pregatesti umplutura: amesteci branza de oi faramitata bine cu branza dulce de vaci sau cu urda, spargi 4 oua, amesteci bine, parfumezi cu zahar vanilinat sau coaja de lamaie, adaugi un praf de copt si iar amesteci.
- Presari faina pe planseul pe care lucrezi, imparti aluatul in zece parti egale, intinzi foaie subtire si pui din compozitia de branza pe mijlocul acesteia. Strangi marginile spre mijloc si le lipsesti ca pe niste poale-n brau.
- Torni jumatate din cantitatea de ulei in tigaie de tuci, lasi sa se infierbante si pui la prajit prima placinta. Lasi focul mic, acoperi cu capac si intorci placinta, folosind o spatula de metal, ca sa se rumeneasca si pe cealalta parte. Scoti pe un plaseu, presari cu zahar tos si pui in tigaie urmatoarea placinta.
- Lasi sa se rumeneasca, presari zahar tos pe ea. Servesti bucati taiate in raza sau cate o placinta intreaga, calda, cu vin alb, demisec.