- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta dobrogeana este o placinta foarte satioasa si gustoasa, pe care o puteti servi la micul dejun, sau la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- apa minerala
- 1 ou
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr carne de oaie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 lingurita cu menta tocata
- sare
- piper
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat din faina cernuta, 1 ou si apa cat incape in trei jumatati de ou. Sarezi inainte de a incepe sa framanti.
- Lasi aluatul sa se odihneasca dupa ce ai framantat 10 minute si pregatesti umplutura: treci carnea prin masina de tocat, tai ceapa marunt, le amesteci si le calesti cu 2 linguri de ulei. Dupa 5 minute, tragi cratita de pe foc, lasi sa se raceasca, amesteci cu 1 ou, sarezi si piperezi dupa gust si omogenizezi.
- Imparti aluatul in sase bile egale, intinzi foi subtiri, umpli cu tocatura, strangi aluatul ca poalele-n brau si prajesti in ulei fierbinte. Poti sa coci placintele in tava sau in cuptorul de paine, puse pe frunze de nuc sau de hrean. Le servesti calde, cu vin rosu sau rose.