- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu dovleac este printre cele mai gustoase si aromate placinte, fiind in topul preferintelor multor persoane.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 kg de dovleac
- 175 gr zahar
- 1 lingurita cu scortisoara pulbere
PENTRU ALUAT:
- 600 gr faina
- 200 ml apa minerala
- 100 ml ulei
- sare
- drojdie de bere cat o nuca
- 1 lingura cu zahar
- 2 linguri cu zahar farin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se face un aluat din ulei si apa minerala amestecate pana la omogenizare, sare, drojdie de bere lichefiata prin frecare cu zahar si faina turnata cate putina in lichidul omogen. Cand aluatul a crescut se framanta cu mana apoi se imparte in doua si se intind foi mari cat tava neagra a aragazului.
- Se pune in tava neunsa prima foaie care se acopera cu dovleacul trecut pe razatoare intr-o cratita mai mare si inmuiat 1/4 ora pe foc moale. Dovleacul se raceste si se amesteca cu zahar tos, se intinde pe foaia de aluat, se presara cu scortisoara macinata.
- Se acopera cu foaia de aluat ramasa si se pune tava in cuptorul cald pentru 1/2 ora. Se scoate cand s-a rumenit, se pudreaza calda cu zahar farin. Se serveste ca desert, taiata patrate sau romburi.