- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu dovleac este foare buna, iar daca adaugati cateva nuci sau alune devine mai aromata.
Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 50 gr unt
- 50 gr gris
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg dovleac curatat
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Dovleacul se rade si se pune intr-o cratita, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se inmoaie. Se lasa dovleacul la racit, apoi se intinde, egal, intre foi. Ultima foaie se pudreaza cu zahar si se taie in bucati.
- In tava unsa cu grasime se pun 3 foi de aluat, stropite intre ele cu unt. Ultima foaie se presara cu putin gris.
- Se pune umplutura deasupra si se intinde egal. Se continua in acelasi fel, pana se termina foile. Se acopera cu 3 foi. Se pune tava in cuptorul cald si se coace placinta la foc potrivit, 30 de minute.