Placinta cu ficatei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu ficatei este atat de gustoasa, incat o singura portie este intotdeauna prea putin...

Ingrediente

    PENTRU FOI:

    • 100 ml ulei
    • 25 gr drojdie proaspata
    • 1/2 lingurita zahar tos
    • 300 gr faina alba
    • 100 ml apa
    • putina sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3 cepe
    • 2 oua
    • 500 gr ficatei de puui
    • 200 gr ciuperci din conserva
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri ulei
    • unt, pentru uns tava

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 35 minute

  1. Pentru aluat, se dizolva drojdia in putina apa calda cu putin zahar. Se lasa 10 minute, apoi se toarna peste faina, se adauga sare si se framanta, adaugand treptat uleiul.
  2. Pentru umplutura, se caleste in putin ulei ceapa tocata marunt, se adauga ficateii spalati si curatati, si se lasa pana isi schimba culoarea. Se trece tot amestecul prin maisna de tocat si pasta obtinuta se amesteca cu ciupercila taiate marunt, sare, piper si ouale batute, adaugand la final patrunjelul verde tocat marunt.
  3. Se imparte aluatul in doua parti din care se intinde doua foi subtiri. Una din foi se asaza in tava unsa cu unt, se adauga umplutura si se acopera cu a doua foaie. Se inteapa placinta cu furculita din loc in loc, apoi se baga la cuptor 35 de minute, sa se coaca.

Recomandari

Placinte