- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu pipote este o placinta aperitiv pe care o puteti servi simpla sau insotita de o salata de cruditati.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 pliculet drojdie uscata
- 250 ml lapte caldut
- 1 ou
- 500 gr faina alba
- 1 lingurita zahar tos
- 50 gr margarina
- putina sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 700 gr pipote de pui
- 1 lingurita sare
- 150 gr masline verzi feliate
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 ou
PENTRU GARNISIT:
- 2 linguri lapte dulce
- 1 lingura ulei
- 150 gr seminte de susan
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 20 minute
Timp de coacere 40 minute
- Pipotele se curata, se taie surplusul de grasime, apoi se spala in multa apa rece.Intr-o oala de apa cu sare se pun pipotele la fiert pentru 20 de minute, apoi se scurg si se trec prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu cimbrul, maslinele si oul batut, apoi se baga la frigider.
- Pentru aluat, se ametseca faina cu zaharul, drojdia uscata si putina sare. Se adauga margarina topita si racita, oul, laptele caldut, apoi se framanta aluatul pentru 10 minute.
- Se imparte aluatul in doua parti, din care se intind foi, asezand una dintre ele in tava de placinta unsa cu putin ulei. Se repartizeaza umplutura uniform, apoi se acopera cu cea de a doua foaie si se unge cu lapte, peste care se presara semintele de susan.
- Cu un cutit foarte bine ascutit se portioneaza placinta, care se coace in cuptorul incins pentru 40 de minute.