- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu praz este o placinta aperitiv , care este mult mai aromata si mai gustoasa daca este servita rece, a doua zi.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 ml lapte
- 1 ou
- sare
- 2 linguri cu unt sau untura
- 4-6 fire de praz
- boia dulce de ardei
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cerni faina, pui sare si framanti un aluat taricel, cu lapte caldut. Adaugi untul cand aluatul se desprinde de pe mana. Framanti inca 10 minute, il imparti in doua parti si intinzi foaie subtire, pe care o pui in tava unsa cu unt sau ulei.
- Asezi rondele de praz unele langa altele (folosesti numai partea alba) presari sare, boia de ardei, piper macinat si acoperi cu foaia de aluat ramasa. Ungi placinta cu ou batut, dai la cuptor pentru 30 de minute. Servesti numai cand s-a racorit, ca s-o poti taia in patrate potrivit de mari. Cu vin demisec sau cu must.