Placinta cu spanac si praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Placinta cu spanac si praz este o placinta de post plina de vitamine si foarte aromata.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 400 gr faina
    • 200 gr margarina
    • 175 ml apa minerala sau apa calda, sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg spanac
    • 500 gr praz
    • 175 ml ulei
    • 1 lingura cu bulion de rosii
    • sare
    • piper macinat
    • cimbru sau menta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-8 persoane

  1. Se face un aluat nisipos din margarina inmuiata la temperatura camerei, faina incorporata incet, sare si apa calda sau sifon. Aluatul se framanta cu mana 3-5 minute, si se lasa la rece.
  2. Se alege spanacul frunza cu frunza, se spala in mai multe ape, se toaca fasii si se caleste cu 2 linguri cu ulei.
  3. Se alege partea alba a prazului, se curata, se spala, se taie rondele si se caleste in uleiul ramas. Cand s-a inmuiat se coloreaza cu bulion de rosii, se amesteca spanacul si prazul, se condimenteaza cu sare, piper macinat, cimbru faramitat si se omogenizeaza amestecul.
  4. Se scoate aluatul, se imparte in 3 bile egale, se intind foi subtiri care se umplu cu legumele calite, se ruleaza si se pun in tava neunsa la foc potrivit pentru 1/2 ora. Se serveste placinta calda, ca aperitiv.

Recomandari

Placinte