- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu spanac si praz este o placinta de post plina de vitamine si foarte aromata.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 400 gr faina
- 200 gr margarina
- 175 ml apa minerala sau apa calda, sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg spanac
- 500 gr praz
- 175 ml ulei
- 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
- piper macinat
- cimbru sau menta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-8 persoane
- Se face un aluat nisipos din margarina inmuiata la temperatura camerei, faina incorporata incet, sare si apa calda sau sifon. Aluatul se framanta cu mana 3-5 minute, si se lasa la rece.
- Se alege spanacul frunza cu frunza, se spala in mai multe ape, se toaca fasii si se caleste cu 2 linguri cu ulei.
- Se alege partea alba a prazului, se curata, se spala, se taie rondele si se caleste in uleiul ramas. Cand s-a inmuiat se coloreaza cu bulion de rosii, se amesteca spanacul si prazul, se condimenteaza cu sare, piper macinat, cimbru faramitat si se omogenizeaza amestecul.
- Se scoate aluatul, se imparte in 3 bile egale, se intind foi subtiri care se umplu cu legumele calite, se ruleaza si se pun in tava neunsa la foc potrivit pentru 1/2 ora. Se serveste placinta calda, ca aperitiv.