- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu stevie este o placinta aperitiv de post, gustoasa si aromata mai ales a doua zi.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 6-8 legaturi de stevie
- 3 linguri cu margarina fina
- sare
- piper macinat
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- marar tocat
- 175 ml ulei
PENTRU ALUAT:
- 2 pahare cu sifon
- 1 nuca de drojdie de bere
- zahar
- 500 gr faina plus 2 linguri
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Din ulei si sifon amestecat bine, drojdie frecata cu zahar si sare pana cand devine lichida si faina pusa in ploaie se obtine un aluat moale care se lasa la dospit.
- Se spala stevia, se curata de partea tare, se taie fasii si se caleste pe foc mic cu margarina fina. Se amesteca in cratita fara incetare pentru ca stevia sa se inmoaie uniform. Cand arata ca un piure se trage vasul de pe foc, se adauga bulionul de rosii, 1/2 lingurita cu sare, piper macinat, ceapa tocata si morcovi trecuti pe razatoare. Se pune cratita din nou pe foc si se calesc legumele 10 minute.
- Se raceste amestecul, se pune si mararul tocat si se umplu patru foi de aluat care se ruleaza si se pun in tava neunsa pentru 1/2 ora la foc potrivit.
- Placinta se scoate cand s-a rumenit Se serveste calda.