- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu ton este foarte gustoasa, tocmai de aceea trebuie sa o incercati. Fie ca o serviti rece sau calda, la gustare sau la cina, placinta cu ton este delcioasa!
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 ml apa calduta
- 2 plicuri praf de copt
- 500 gr faina
- 12 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 20 ml ulei
- 130 gr telemea
- 4 linguri capre
- 180 gr ton in ulei
- 1 ceapa
- 100 gr masline verzi fara samburi
- 1 catei de usturoi
- sare
- piper macinat
PENTRU UNS:
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita boia
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de calire 15 minute
Timp de coacere 30 minute
- Intr-un vas se pun faina, praful de copt si sarea. Se amesteca si se toarna apa calduta si ulei. se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste pe maini, apoi se aduna intr-o bila care se acopera si se tine la rece, jumatate de ora.
- Pentru umplutura, se incinge uleiul si se calesc timp de 5 minute ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute. Se trage de pe foc si se da deoparte. Se marunteste cu furculita tonul scurs de ulei, se adauga branza sfaramata, capa si usturoiul, maslinele taiate marunt, caperele, sare si piper.
- Se intind doua foi din aluat si una se pune in tava de copt unsa cu ulei. Se repartizeaza umplutura si se acopera cu a doua foaie, care s eunge cu galbenus batut amestecat cu boia.
- Se coace placinta jumatate de ora, apoi se serveste insotita de o salata de cruditati.