- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta cu urda si marar este o placinta foarte gustoasa si aromata, fiind la fel de aromata atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 gr margarina
- 200 gr smantana
- sare
- 500 gr urda
- 4 legaturi de marar
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi margarina in bucatarie cateva ore, ca sa ajunga la temperatura camerei,apoi o amesteci cu smantana, omogenizezi amestecul cu 1 lingura de lemn pana cand arata ca o spuma. Adaugi sare, dupa gust si pui faina in ploaie.
- Framanti un aluat taricel, intinzi foaie cu sucitorul, paturesti, treci iar cu sucitorul peste aluat si lasi la congelator 1/2 ora.
- Imparti in doua aluatul, intinzi foaie, asezi in tava neunsa. Intr-un castron adanc amesteci urda cu doua oua intregi, marar tocat si sare. Omogenizezi si rastorni in tava de placinta peste foaia de aluat.
- Acoperi cu foaia din aluatul ramas si coci in cuptorul cald 1/2 ora. Tai cand este calduta, servesti patrate sau romburi, cu vin demisec.