- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta de miel seama foarte mult cu drobul cu diferenta ca nu are ceapa verde si usturoi verde... dar etse la fel de gustoasa!
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 75 gr unt
- 1 ou
- 300 gr faina alba
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg organe de miel
- 2 legaturi patrunjel verde
- 200 ml otet
- 2 cepe
- 4 oua
- sare
- piper macinat
- 1 galbenus de ou, pentru uns
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 30 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 30 minute
- Organele de miel se spala foarte bine, apoi se tin 30 de minute in apa rece amestecata cu otet. Dupa jumatate de ora, se scurg de apa si se fierb in apa simpla pentru 30 de minute.
- Intre timp, ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta un aluat care se imparte in doua foi.
- Organele fierte si racorite se taie bucati si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa si verdeata, apoi se amestaca cu ouale batute si se portiveste gustul de sare.
- Se pune in tava unsa cu ulei o foaie de aluat, se repartizeaza uniform umplutura, se pune a doua foaie, apoi se unge cu galbenus si se coace placinta 40 de minute, la foc moderat.