- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta din carne de miel este o placinta aperitiv delicioasa si foarte gustoasa atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg carne de miel
- 1 lingura cu unt
- sare
- piper macinat
- 150 ml lapte
- 2 linguri cu faina
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 3-4 linguri cu smantana
- oua fierte
- ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Toci carnea, o pui intr-o cratita adanca si ii pui sare si putin piper macinat.
- Faci un sos alb din unt, faina si lapte, fierbi cateva minute si-l torni peste carne. Tot acum pui bulion si smantana si incepi sa framanti. Omogenizezi compozitia dupa care alegi forme mici, in care faci checuri, le ungi cu ulei si pui aluatul in ele.
- Fierbi cateva oua, le decojesti si le pui in fiecare tava, cate doua sau trei [facultativ], acoperite cu umplutura de carne.
- Pui formele in cuptorul incalzit si le coci 45 de minute,racoresti placinta si rastorni apoi pe platouri de faianta sau pe fund de lemn.
- Servesti placinta de miel calda sau rece, ca gustare sau ca felul doi, cu garnitura de legume sote, alaturi paine neagra si vin rosu.