- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta economica este de fapt un aperitiv delicios, pe care il puteti servi la micul dejun sau ca gustare.
Ingrediente
- 310 gr faina
- 2 oua
- 200 gr sunca presata
- 10 gr unt
- 200 ml lapte
- 15 gr drojdie
- 200 gr cascaval
- 2 lingurite gris
- 80 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Pune faina intr-un vas si adauga in centrul ei drojdia in laptele caldut, ouale, uleiul si sarea, si framanta din aceste ingrediente un aluat.
- Tapeteaza o tava cu unt, apoi pudreaza cu gris. Toarna jumatate din cantitatea de aluat,pudreaza cu gris, asaza un strat de sunca presata, apoi unul de cascaval si iarasi unul de sunca. Acopera ultimul strat de usnca cu aluatul ramas.
- Presara deasupra mac sau susan si lasa sa se odihneasca 30 de minute, dupa care baga tava in cuptorul incins 20-25 de minute.
- Cand este rumenita scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca, apoi tai-o in patratele si serveste.