- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta macedoneana cu branza este delicioasa, foarte buna si usor de preparat.
Ingrediente
- un pachet de foi de placinta
- 6 oua
- 500 gr branza de burduf
- 500 gr iaurt
- 500 gr telemea usor sarata
- ulei pentru uns tava
- 200 gr piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional
Instructiuni de preparare
- Se amesteca bine cele doua tipuri de branza, ouale si verdeturile.
- Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de branza si ou. Cand se termina foile si branza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se baga tava la cuptor si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii.
- Foile trebuie sa ramina lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind moale. Placinta se serveste calda cu smantana sau simpla.