- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Placinta sarata cu piept de gasca o puteti prepara si cu piept de pui sau curcan, gustul si aroma fiind la fel.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 50 gr margarina
- 130 gr faina
- 60 gr zahar tos
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 lingurita sare
- 2 legaturi ceapa verde
- 1/2 piept de gasca
- 3 linguri smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 15 minute
- Pentru aluat, faina si zaharul se amesteca intr-un bol, apoi se adauga margarina taiata cubulete. Se faramiteaza cu degetele incorporand bine margarina in faina, apoi se adauga maximu, 1 lingura de apa rece si se framanta bine de tot. Se strange aluatul intr-o bila care se impacheteaza in folie de plastic si se baga la frigider pentru 20-30 de minute.
- Intre timp, se toaca pieptul de gasca, apoi se amesteca cu sarea, ceapa tocata si smantana, care se pune lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare. In functie de carne, este posibil sa aveti nevoie doar de 2 linguri de smantana.
- Aluatul se imparte in doua si din fiecare se intinde cate o foaie. Una din foi se asaza in tava de cozonac unsa cu ulei, se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie.
- Se coace placinta 40 de minute, la foc moderat, apoi se lasa in tava sa se raceasca bine inainte de a o portiona.