- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Poalele-n brau moldovenesti sunt niste placinte foarte gustoase si satioase, pe care le puteti servi reci sau calde.
Ingrediente
- 1 kg faina
- drojdie
- sare
- 500 ml lapte sau apa minerala incalzita
- 500 gr branza in amestec: branza de vaci si branza de burduf
- 4 oua
- razatura de lamaie
- 200 ml ulei
- 4-5 linguri cu zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Faceti un aluat elastic din faina, lapte, drojdie si sare si-l lasati la dospit.
- Amestecati branza dulce (sau urda) cu branza de burduf (sau branza fermentata, tmuta in borcan sau butoi), adaugati oua, razatura de lamaie si zahar tos.
- Impartiti aluatul, intindeti foi subtiri de 1 cm, puneti amestec de branza, strangeti marginile aluatului peste umplutura ca poalele-n brau. Apasati cu degetul in mijlocul placintei si puneti-o la prajit in mult ulei. Placintele trebuie prajite la foc potrivit, cu tigaia acoperita cu capac.
- Cand s-au rumenit pe o parte intoarceti-le usor pe partea cealalta, lasati-le sa se rumeneasca usor. Scoateti-le pe servetele de hartie. Cand treceti placintele pe farfurie, presarati-le cu zahar tos.
- Sunt bune calde, dar si reci. Dintr-un kg de faina obtinem 10-12 placinte.