Poale-n brau moldovenesti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Poalele-n brau moldovenesti sunt niste placinte foarte gustoase si satioase, pe care le puteti servi reci sau calde.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • drojdie
    • sare
    • 500 ml lapte sau apa minerala incalzita
    • 500 gr branza in amestec: branza de vaci si branza de burduf
    • 4 oua
    • razatura de lamaie
    • 200 ml ulei
    • 4-5 linguri cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti un aluat elastic din faina, lapte, drojdie si sare si-l lasati la dospit.
  2. Amestecati branza dulce (sau urda) cu branza de burduf (sau branza fermentata, tmuta in borcan sau butoi), adaugati oua, razatura de lamaie si zahar tos.
  3. Impartiti aluatul, intindeti foi subtiri de 1 cm, puneti amestec de branza, strangeti marginile aluatului peste umplutura ca poalele-n brau. Apasati cu degetul in mijlocul placintei si puneti-o la prajit in mult ulei. Placintele trebuie prajite la foc potrivit, cu tigaia acoperita cu capac.
  4. Cand s-au rumenit pe o parte intoarceti-le usor pe partea cealalta, lasati-le sa se rumeneasca usor. Scoateti-le pe servetele de hartie. Cand treceti placintele pe farfurie, presarati-le cu zahar tos.
  5. Sunt bune calde, dar si reci. Dintr-un kg de faina obtinem 10-12 placinte.

Recomandari

Placinte