Poale-n brau prajite in cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Poalele-n brau prajite in cuptor sunt delicioase, dulci si foarte gustoase.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 1 kg faina
    • 30 gr drojdie de bere
    • 2 oua
    • 500 ml lapte nefiert sau lapte prins (poate fi apa minerala)
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr branza de burduf
    • 250 gr branza dulce de vaci sau urda
    • 4 oua
    • razatura de lamaie
    • 4-5 linguri cu zahar
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Cerneti faina in castron adanc. Faceti un gol in mijlocul fainii in care adaugati drojdia inmuiata cu zahar si sare, 2 oua, lapte cald (sau apa minerala). Framantati adunand faina spre centrul castronului. Cand aluatul nu mai are faina, framantati energic 5-10 minute pana cand se desprinde de mana, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora.
  2. Pregatiti umplutura: framantati putin branza de burduf, amestecati cu branza dulce, adaugati 4 oua amestecand cu lingura de lemn ca sa le incorporati, adaugati razatura de lamaie si zaharul, pana obtineti un amestec vartos.
  3. Impartiti aluatul in 10-12 bile, intindeti foi subtiri, puneti in mijlocul foilor amestecul de branza. Strangeti colturile aluatului ca poalele in brau, insirati placintele in tava mare, unsa cu unt sau coaceti-le pe foi de hrean in cuptorul de paine.
  4. Serviti placintele calde, acoperite cu smantana.

Recomandari

Placinte