- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Poalele-n brau prajite in cuptor sunt delicioase, dulci si foarte gustoase.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 kg faina
- 30 gr drojdie de bere
- 2 oua
- 500 ml lapte nefiert sau lapte prins (poate fi apa minerala)
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza de burduf
- 250 gr branza dulce de vaci sau urda
- 4 oua
- razatura de lamaie
- 4-5 linguri cu zahar
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Cerneti faina in castron adanc. Faceti un gol in mijlocul fainii in care adaugati drojdia inmuiata cu zahar si sare, 2 oua, lapte cald (sau apa minerala). Framantati adunand faina spre centrul castronului. Cand aluatul nu mai are faina, framantati energic 5-10 minute pana cand se desprinde de mana, apoi lasati aluatul la dospit jumatate de ora.
- Pregatiti umplutura: framantati putin branza de burduf, amestecati cu branza dulce, adaugati 4 oua amestecand cu lingura de lemn ca sa le incorporati, adaugati razatura de lamaie si zaharul, pana obtineti un amestec vartos.
- Impartiti aluatul in 10-12 bile, intindeti foi subtiri, puneti in mijlocul foilor amestecul de branza. Strangeti colturile aluatului ca poalele in brau, insirati placintele in tava mare, unsa cu unt sau coaceti-le pe foi de hrean in cuptorul de paine.
- Serviti placintele calde, acoperite cu smantana.