- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Strudelul cu fructe de vara este un desert delicios si aromat, pe care il puteti prepara cu orice fel de fructe doriti in functie de sezon.
Ingrediente
- 4-6 foi de placinta
- 40 gr unt nesarat, topit
- 500 gr amestec de fructe de vara
- 1 lingura zahar tos
- zahar pudra pentru decor
- fructe de vara, pentru servit
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 20-25 minute
- Pregatiti fructele, eliminand cotoarele si coditele, iar capsunele mai mari taiati-le in jumaati sau sferturi.
- Intindeti 2-3 foi de placinta pe un prosop de bucatarie curat suprapunand laturile lungi la aproximativ 5 cm. Ungeti foile cu unt topit si acoperiti cu restul de foi, suprapunandu-le si pe ele si ungandu-le cu unt topit.
- Asezati cu o lingura amestecul de fructe pe foi, lasand liberi 4 cm pe fiecare latura. Impaturiti laturile scurte peste fructe si, cu ajutorul prosopului de bucatarie, formati un rulou pe latura lunga, inchizand complet fructele in aluat.
- Asezati ruloul intava cu inchideea in jos si ungeti-l cu restul de unt topit. Presarati zahar tos si coaceti-l 20-25 de minute, sau pana se rumeneste.
- Serviti strudelul cald, taiat in felii groase, presarat cu zahar pudra si insotit de fructe proaspete.