Strudel cu fructe de vara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Strudelul cu fructe de vara este un desert delicios si aromat, pe care il puteti prepara cu orice fel de fructe doriti in functie de sezon.

Ingrediente

    • 4-6 foi de placinta
    • 40 gr unt nesarat, topit
    • 500 gr amestec de fructe de vara
    • 1 lingura zahar tos
    • zahar pudra pentru decor
    • fructe de vara, pentru servit

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 20-25 minute

  1. Pregatiti fructele, eliminand cotoarele si coditele, iar capsunele mai mari taiati-le in jumaati sau sferturi.
  2. Intindeti 2-3 foi de placinta pe un prosop de bucatarie curat suprapunand laturile lungi la aproximativ 5 cm. Ungeti foile cu unt topit si acoperiti cu restul de foi, suprapunandu-le si pe ele si ungandu-le cu unt topit.
  3. Asezati cu o lingura amestecul de fructe pe foi, lasand liberi 4 cm pe fiecare latura. Impaturiti laturile scurte peste fructe si, cu ajutorul prosopului de bucatarie, formati un rulou pe latura lunga, inchizand complet fructele in aluat.
  4. Asezati ruloul intava cu inchideea in jos si ungeti-l cu restul de unt topit. Presarati zahar tos si coaceti-l 20-25 de minute, sau pana se rumeneste.
  5. Serviti strudelul cald, taiat in felii groase, presarat cu zahar pudra si insotit de fructe proaspete.

Recomandari

Placinte