- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza de capsuni este o prajitura aromata si racoritoare de vara pe care o puteti servi chiar si la micul dejun.
Ingrediente
- 125 gr zahar
- 4 galbenusuri crude
- 125 ml lapte
- 6 foi de gelatina alimentara
- 400 gr capsuni proaspete
- 125 gr frisca
- 2 linguri cu coniac
Instructiuni de preparare
- Pui zaharul in castron mare de metal, adaugi galbenusurile pe rand, amestecand energic cu o lingura de lemn. Cand s-au incorporat si amestecul este o crema omogena treci castronul pe plita si torni laptele caldut.
- Amesteci fara oprire pana cand crema se ingroasa. Rastorni gelatina inmuiata in apa calda pana cand devine fluida, amesteci repede, treci prin sita crema si amesteci in ea pana se raceste. Atunci pui in crema frisca si pulpa de la 400 gr capsuni, parfumezi cu coniac si asezi totul intr-o forma de sticla, de faianta sau de plastic gros care incape in congelator. Lasi acolo o ora, treci bavareza in cupe si servesti ca desert.