- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajiturelele glazurate sunt ideale la petrecerile in familie, ele fiind in acelasi timp delicioase si foarte apetisante. Pentru a varia reteta puteti adauga fructe confiate sau migdale.
Ingrediente
PENTRU 2 FOI:
- 4 oua
- 4 linguri pesmet
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri cacao
- ulei si faina pt tapetat tava
PENTRU GLAZURA SI DECOR:
- 100 gr ciocolata de menaj alba
- 100 gr ciocolata de menaj neagra
- 2 linguri zahar pudra
- 4 linguri unt
- colorant alimentar
PENTRU CREMA:
- resturile de la cele 2 foi
- 1 lingura cacao
- 3 galbenusuri
- 200 gr unt
- 4 linguri lichior sau sirop de zahar aromat cu esenta de rom
- 2 linguri miere
- 50 gr alune sau nuci macinate
- 100 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea foilor, separi galbenusurile si le freci spuma cu zaharul si cu zaharul vanilat. Adaugi treptat pesmetul si albusurile batute spuma. In jumatate din compozitie adaugi cacaua si coci o foaie pe spatele tavii de aragaz, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Cand este gata, o scoti si coci foaia alba tot pe spatele tavii, pe o hartie de copt decupata cat tava. lasi foile sa se raceasca, apoi decupezi din ele rondele cu ajutorul unui paharel.
- Intre timp, prepari crema. Faramitezi resturile de foi, le stropesti cu lichior sau sirop si le amesteci cu mierea incalzita putin. Freci galbenusurile la bain-marie cu zaharul pana se ingroasa crema ca o smantana, apoi lasi sa se racoreasca si adaugi untul frecat spuma, alunele macinate, cacaua, compozitia de foi sfaramate cu miere. Pe fiecare rondela maro pui un strat inalt de crema si acoperi cu o rondela alba. Apesi sa se lipeasca de crema si cureti surplusul de crema.
- Pentru glazura, topesti ciocolata neagra si cea alba in craticioare diferite si, in fiecare adaugi cate 1 lingura de unt. Glazurezi jumatate din prajiturele cu ciocolata alba si restul cu ciocolata alba. Untul ramas il freci spuma cu zaharul pudra, il colorezi, daca vrei, cu cateva picaturi de colorant alimentar si, cu ajutorul spritului, decorezi cu floricele fiecare prajiturica glazurata.