- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura deosebita este varianta perfecta pentru un desert special in zilele de weekend. Prajitura deosebita are marele avantaj ca blatul se poate prepara chiar si cu o zi inainte de a fi servita prajitura.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr zahar
- 1 lingura cacao
- 100 gr faina
- 6 oua
- 2 linguri otet
- 1 plic praf de copt
- margarina si faina pt uns tava
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar pudra
- 1 lingura faina
- 1 plic zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 250 gr margarina
PENTRU BEZEA:
- 100 gr zahar tos
- 4 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
PENTRU GLAZURA:
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului freci galenusurile cu zaharul. Adaugi otetul, cacaua, praful de copt si faina, amestecand usor de jos in sus. Bati spuma albusurile si le incorporezi in compozitie, iar apoi toni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coci blatul in cuptorul incins, la foc moderat.
- Pentru crema, freci spuma margarina cu zaharul pudra. Pui la fiert intr-un vas la bain-marie laptele cu galbenusurile, zaharul vanilat si faina pana se ingroasa, amestecand continuu, apoi o lasi sa se raceasca. Cand crema este aproape rece se incorporeaza margarina amestecata cu zaharul pudra.
- Intre timp, bati spuma albusurile pe baie de aburi cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se intareste bezeaua.
- Asezi pe o tava sau pe un platou blatul racit, intinzi crema peste el, iar peste crema asezi bezeaua, folosind un cutit cu lama lata, inmuiata in apa fierbinte. Topesti ciocolata, o pui intr-un cornet din hartie pergament si faci dungi sau grilaje subtiri de ciocolata peste prajitura.