Prajitura cu nuca de cocos si frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nuca de cocos si frisca este o prajitura speciala, rapida si economica in acelasi timp. Prajitura cu nuca de cocos si frisca se pastreaza maxim 2 zile la frigider.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr zahar
    • 1 plic praf de copt
    • 5 linguri faina
    • 5 albusuri
    • 100 gr nuca de cocos
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • ulei si faina pt tapetat tava

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr zahar tos
    • 3 linguri faina
    • 200 gr margarina
    • 5 galbenusuri
    • 1 plic praf budinca de vanilie
    • 750 ml lapte
    • 2 linguri zahar pudra

    PENTRU SIROP:

    • 100 ml lapte rece

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr visine ( din visinata, din compot sau confiate)
    • 200 ml frisca

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi pe rand nuca de cocos, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina in ploaie. Amesteci usor, de jos in sus, sa se omogenizeze compozitia si o torni intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, Coci blatul in cuptorul incins, la foc moderat.
  2. Intre timp , pregatesti crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul tos si adaugi treptat praful de budinca, faina in ploaie si laptele. Fierbi compozitia la bain-marie timp de 10 minute, amestecand continuu, apoi dai vasul la o parte si  lasi sa se raceasca. Freci spuma margarina, la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi incorporezi  treptat budinca racita, amestecand bine compozitia, sa se omogenizeze.
  3. Intinzi crema peste blatul stropit cu lapte, apoi tai prajitura patratele. Decorezi fiecare patratel de prajitura cu putina frisca si cu visina.

Recomandari

Prajituri