- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Semifreddo cu migdale este un desert italian delicios, pufos care cu siguranta va va cuceri de la prima inghititura. Este un desert aromat care se pastreaza la rece pentru maxim 2 zile.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 2 albusuri
- 250 gr migdale sau nuci fin macinate
- 150 gr zahar pudra
PENTRU CREMA SI SIROP:
- 200 gr unt
- esenta de rom
- 1 lingura coniac
- 3 oua
- 60 gr zahar pudra
- 150 gr ciocolata amaruie
- 4 linguri cafea macinata
- 3 linguri fulgi de migdale ( optional)
Instructiuni de preparare
- Pentru prapararea foilor, bati albusurile spuma tare. Adaugi treptat zaharul si bati in continuare, apoi incorporezi migdalele, amestecand de jos in sus, cu o lingura de lemn. Imparti compozitia in 3 si coci foi, pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
- Intre timp, prepari crema, separand albusurile de galbenusuri. Freci untul cu zaharul si o lingurita de esenta de rom. Adaugi unul cate unul galbenusurile, apoi incorporezi albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus.
- Din cafeaua macinata si 100 ml apa, prepari o cafea pe care o strecori. Asezi prima foaie pe un platou si o insiropezi cu amestecul de cafea si coniac. Intinzi 1/2 din crema, presari 1/2 din ciocolata rasa si fulgii de migdale, apoi repeti straturile. Servesti prajitura dupa ce ai tinut-o la rece 4-5 ore.