- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca aveti de sarbatorit un moment special in famile, puteti sa preparati aceasta reteta de cremsnit, care va accentua nuanta festiva a momentului.
Ingrediente
- 1 pachet foi de Cremsnit
- 3 oua
- 50 gr unt
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 litru lapte
- 250 gr zahar
- 100 gr amidon de porumb
- 20 gr zahar vanilat
- sare
Instructiuni de preparare
- Amesteci laptele cu zaharul, ouale, amidonul si putina sare, intr-o cratita de teflon si pui amestecul la fiert, la foc mic, timp de 15 minute, amestecand continuu. Dupa ce fierbe amestecul, adaugi untul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si amesteci pana la omogenizare. Contninui pregatirea prin asezarea pe o tava, cu inaltimea de 4-5 cm, a unor straturi de crema fierbinte intre foi, primul si ultimul strat avand grija sa fie foi.
- poti taia prajitura dupa 10-12 ore de stat la rece si o servesti pudrata cu zahar.