Bezele cu crema de ciocolata si cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bezelele cu crema de ciocolata si cirese sunt perfecte in orice ocazie, fie ca e onomastica sau nu, pentru ca aroma si gustul lor, sunt unice.

Ingrediente

     PENTRU BEZELE:

    • 250 gr zahar pudra
    • suc de lamaie 
    • 4 albusuri

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr ciocolata neagra
    • 250 gr cirese fara samburi taiate felioare subtiri
    • 100 gr smantana lichida

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr ciocolata rasa
    • frunzulite de menta proaspata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 15 minute+60 minute coacere

  1. Se bat albusurile bine impreuna cu zaharul, se adauga o lingurita de suc de lamaie si se continua baterea pana cand bezeaua devine solida.
  2. Din spuma obtinuta, cu ajutorul unui pos, se formeaza gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se baga la cuptor, la 120°C, pentru o ora.
  3. Intre timp, se prepara crema. Se aduce smantana in punctul de fierbere, dupa care se ia de pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se lasa vasul un pic la rece, apoi se mixeaza bine pana capata consistenta unei creme fine.
  4. Dupa ce au fost lasate sa se raceasca, bezelele se ung cu crema de ciocolata pe suprafata neteda, se asaza un rand de felioare de cirese, apoi se lipesc doua cate doua. Se orneaza cu ciocolata rasa si cu frunzulite de menta.

Recomandari

Prajituri