- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu visine este foarte bun si aromat, numai bun in zilele cand aveti invitati pe care doriti sa ii surprindti cu un desert de sezon.
Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 3 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 200 gr unt
- 225 gr crema de branza
- 300 gr zahar tos alb
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de migdale
- 250 gr visine curatate de samburi si taiate jumatati
- 50 gr faina alba
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un castron faina cu praful de copt si sarea, apoi dati deoparte.
- Intr-un castron mare, amestecati crema de branza cu untul si zaharul, pana cand amestecul isi mareste volumul si devine pufos. Adaugati treptat ouale, unul cate unul, apoi adaugati esentele, Omogenizati bine, apoi adaugati cate o lingura din amestecul de faina, pana cand incorporati toata compozitia.
- Separat amestecati 50 gr faina ci visinele ca sa se absoaraba din lichid, si adaugati-le in aluat, amestecand usor. Turnati amestecul intr-o tava de tort sau de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina, apoi coaceti 80 de minute, la foc moderat.
- Cand scobitoarea de test iese curata scoateti checul din cuptor si lasati-l 10 minute in forma, apoi transferati-l pe un gratar pana se raceste si poate fi portionat.