- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu banane sunt atat de bune, incat de multe ori trebuie sa prepar chiar mai mult de o tava.
Ingrediente
- 2 banane foarte coapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilinat
- 80 gr unt
- 2 lingurite praf de copt
- 75 gr zahar
- 150 gr faina
PENTRU SERVIT:
- 3 linguri miere de albine
- miez de nuca macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas, se freaca untul cu zaharul ?i zaharul vanilat pentru a obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, se amesteca si apoi se pun bananele maruntite cu furculita.
- Se adauga faina, esenta de vanilie si praful de copt si se amesteca din nou. Se ung formele de briose si se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
- Briosele coapte se lasa sa se raceasca in totalitate, si pentru a le aduce la masa se topeste mierea la bain-marie. Se ung briosele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presara nucile maruntite si lasa sa se usuce putin.