- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota in doua culori este de mare efect, fiind un desert preferat de copii mai ales in zielle caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 1/2 baton de vanilie
- 120 gr zahar
- 10 foi de gelatina
- 200 gr ciocolata
- 200 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se pune la fiert laptele intr-o cratita cu vanilia taiata marunt, zaharul si gelatina inmuiata inainte in putina apa rece. Se amesteca mereu si, cand s-a topit zaharul, se ia cratita de pe foc si se lasa laptele la racit.
- Se imparte cantitatea de lapte in doua. Jumatate se toarna in forma de sarlota udata cu apa si se pune in frigider, ca sa se prinda. Cealalta jumatate se amesteca cu ciocolata topita intr-un vas pus in cuptorul nu prea fierbinte.
- Cand compozitia din forma a inceput sa se prinda, se scoate forma din frigider si se toarna deasupra compozitia cu ciocolata, rece.
- Se pune forma in frigider, pana se intareste sarlota. Se scoate forma din frigider si se rastoarna pe un platou. Se serveste cu frisca.