Sarlota de portocale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota de portocale este un desert aromat si foaret gutos, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile festive din viata dvs.

Ingrediente

    • 4 portocale mari si zemoase
    • 250 gr zahar pudra
    • 3 galbenusuri
    • 1 lamaie
    • 7 lingurite gelatina
    • 200 ml lapte
    • 300 gr piscoturi
    • 500 gr frisca
    • coaja rasa de portocala

Instructiuni de preparare

  1. Se rade coaja de la o portocala si se taie portocala in rondele de 5 mm grosime. Se pun rondelele pe o farfurie si se pudreaza cu 100 gr zahar, ca sa-si lase zeama. 
  2. Se freaca intr-un vas galbenusurile cu 100 gr zahar si se amesteca in ele gelatina, inmuiata in apa rece, si laptele. Se pune vasul in bain-marie si se amesteca pana se ingroasa crema. Se raceste crema. Se storc 3 portocale intregi si se obtine o jumatate de pahar de zeama, care se amesteca cu zeama lasata de rondelele de portocala, cu coaja rasa de portocala si cu zeama de la o lamaie. 
  3. Sucurile se inglobeaza in crema si se amesteca foarte bine. Se bat albusurile spuma tare cu 50 gr zahar si se amesteca usor cu frisca, apoi se inglobeaza in crema. 
  4. Se imbraca o forma de tort cu folie de aluminiu, se pun rondelele de portocala pe fund si se acopera cu un strat de crema. Urmeaza un strat de piscoturi si apoi unul de crema, pana se termina compozitia. Se da forma la frigider. 
  5. Cand sarlota s-a intarit, se scoate din frigider si se rastoarna pe un platou.

Recomandari

Prajituri