Briose cu ciocolata alba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele cu ciocolata alba este tot ce va trebuie la micul dejun alaturi de o cafea aromata si delicioasa. O data ce ati preparat aceste briose cu siguranta va veti indragosti de aroma lor fina si delicata.

Ingrediente

    • 80 gr unt
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic de zahar vanilat
    • 1 varf de cutit de sare iodat?  
    • 250 gr faina de grau
    • 1 plic de praf de copt
    • 300 gr de capsuni
    • 120 gr ciocolata alba
    • 1 ou  
    • 200 ml lapte batut
    • oua de zahar pentru ornat

Instructiuni de preparare

  1. Se topeste untul la foc mic. Se prepara un amestec de zahar pudra, zahar vanilat, sare, faina si praf de copt. Se curata capsunile si se taie bucati mici si se amesteca cu 100 gr de ciocolata maruntia? si se adauga la amestecul de faina. 
  2. Se ung adanciturile unei tavi pentru briose cu un strat subtire de unt. Se bate cu telul restul de unt, oul si laptele batut, apoi se adauga la amestecul de faina si se amesteca putin. Compozitia se pune in formele de briose si se coace timp de 35 – 40 de minute in cuptorul preincalzit, Se lasa la racit, iar apoi se desprinde din forme.
  3. Se toaca restul de ciocolata, se topeste pe bain marie si se pune intr-o punga de congelator. Se taie un colt mic si se glaseaza briosele cu dungi subtiri. Briosele pot fi ornate cu oua de zahar. 

Recomandari

Prajituri