- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Flan cu spuma de capsuni este desertul preferat al copiilor, pentru ca este dulce si foarte aromat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 250 gr zahar tos
- 100 ml apa
- 1 lingurita otet
- sare
PENTRU SPUMA NEFIARTA:
- 5 albusuri
- 250 gr zahar tos
- 200 gr capsuni foarte coapte
- zeama de la 1/2 lamaie
PENTRU SPUMA FIARTA:
- 5 albusuri
- 250 gr zahar tos
- 200 gr capsuni
- 100 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma nefiarta sau cu spuma fiarta.
- Pentru spuma nefiarta: se spala capsunile, se curata si se zdrobesc cu furculita. Se bat albusurile spuma tare, se adauga, treptat, zaharul si capsunile si se bate in continuare, ca sa nu se lase spuma. Cand este gata, se stropeste cu zeama de lamaie, se amesteca usor si se asaza intre foi. Se taie prajitura in patrate, cu un cutit foarte bine ascutit.
- Pentru spuma fiarta (poate fi pastrata 24 de ore): se face, intr-un ibric, un sirop din apa cu zahar, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga in sirop capsunile zdrobite si se mai fierbe pana se leaga foarte bine. Se bat albusurile spuma tare, se toarna peste ele siropul fierbinte, cate putin, si se mai bate pentru a nu se lasa spuma. Se pune spuma intre foi si se taie prajitura.