Prajitura cu nectarina si crema de smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu nectarina si crema de smantana este foarte buna si aromata, iar nectarinele le puteti inlocui cu prune sau mere, pentru a schimba gustul.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 400 gr faina
    • 150 gr unt
    • 100 gr iaurt
    • 1 plic praf de copt
    • 100 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • sare
    • coaja rasa de la 1 lamaie
    • 1 lingura gris

    PENTRU CREMA:

    • 5 oua
    • 200 ml smantana
    • 250 gr zahar
    • 50 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura rom

    PENTRU  UMPLUTURA:

    • 1 kg nectarine mai tari

Instructiuni de preparare

  1. lntr-un castron se freaca untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca aluatul cu mana, fara sa se framante, pana se incorporeaza toate elemenetele. Se presara aluatul cu putina faina si se lasa sa se odihneasca. Se presara planseta cu faina, se intinde aluatul de 2 cm.
  2. Se pune aluatul in tava de la aragaz si se intinde cu mana in tava. Se presara foaia cu pufiri gris. Se spala nectarinele, se taie felii si se pun deasupra aluatului.
  3. Se face crema: intr-un castron se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si romul si se bat din nou albusurile pana se intaresc. Se incorporeaza apoi galbenusurile, smantana, vanilia, se bate cu telul si apoi se pune  toata faina, amestecand usor cu telul de 9-10 ori.
  4. Se toarna crema peste fructe si se introduce tava in cuptor. Se lasa la copt 40-50 de minute. Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca, se pudreaza cu zahar si se taie bucati.

Recomandari

Prajituri